latinica  ћирилица
27/06/2024 |  21:32 | Autor: TANЈUG

Obilne padavine u Mionici, ulice poplavljene, vrtić pod vodom

Obilne padavine i danas su se sručile na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje. Kako se navodi u saopštenju Opštine Mionica, ulice su poplavljene, a rijeke i kanali su se izlili.
Kiša, poplave - Foto: RTRS
Kiša, poplaveFoto: RTRS

Predsjednik opštine Mionica Boban Јanković na terenu je sa svim službama, vaspitačima, građanima koji pokušavaju da spasu dječije krevetiće, posteljine, inventar u mioničkoj Predškolskoj ustanovi "Neven" koja je pod vodom.

- Ovo su teški dani za nas. Samo što smo se dočekali na noge od prethodne nepogode, danas nas je ponovo zadesila poplava. Na terenu smo, sa građanima. Vrtić je pod vodom - istakao je Јanković i zahvalio svim građanima, vaspitačima, vatrogascima, ljudima na terenu koji su odmah došli da pomognu.

Prema njegovim riječimam u većini opštine Mionica oštećene su saobraćajnice, voda je ušla u domaćinstva.

- Činimo sve što možemo u ovom trenutku kako bismo pomogli. Važno je da niko nije životno ugrožen i da se voda povlači - rekao je Јanković.

Kiša je u mioničkoj opštini za manje od sat vremena napravila kolaps, ističe se u saopštenju i dodaje da se zahvaljujući nadležnim ekipama koje su na terenu situacija polako stabilizuje.

Iz Predškolske ustanove kažu da ne pamte da se nešto ovako desilo.

- Skoro je sve uništeno - naglašavaju vaspitači. Mioničku opštinu u subotu potukao je grad, u utorak poplava, a danas je voda ponovo nosila sve pred sobom, napominje se u saopštenju.