latinica  ћирилица
28/06/2024 |  07:08 | Autor: SRNA

Katnić negirao optužbe za navodne ratne zločine u Cavtatu

Bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu negirao je optužbe da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Cavtata tokom 1992. godine.
Podgorica - Foto: TANЈUG
PodgoricaFoto: TANЈUG

Katnić je saslušan u svojstvu osumnjičenog, a na teret mu je stavljeno da je kao oficir ЈNA, tokom oružanog sukoba na području opštine Konavli, Cavtat, nečovječno postupao prema civilima hrvatske nacionalnosti.

On je negirao optužbe da ima bilo kakve veze sa ratnim zločinima, prenose crnogorski mediji.

Bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore, koji se od 14. aprila nalazi u pritvoru zbog druge istrage, u vrijeme ratnih dešavanja u Hrvatskoj bio je pomoćnik komandanta za pravne poslove u komandi ЈNA u Cavtatu.

- Specijalno državno tužilaštvo je, nakon ocjene dokaza prikupljenih od nadležnih organa Hrvatske i pronađenih pretragom baza dokaznih materijala Tužilaštva Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog M.K, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva - navedeno je u saopštenju tužilaštva.