latinica  ћирилица
28/06/2024 |  11:52 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Zaprašivanje komaraca u nedjelju i ponedjeljak

Preduzeće za sanitarno-ekološku zaštitu "Eko bel" Laktaši izvršiće 30. juna i 1. jula na području Banjaluke akciju suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje, te upozoravaju pčelare da navedenih dana preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, poput natkrivanja pčelinjih društava kartonom ili drugim priručnim sredstvima.
Komarac (foto: EPA-EFE/Andre Borges - ilustracija) -
Komarac (foto: EPA-EFE/Andre Borges - ilustracija)

U nedjelju, 30. juna, u periodu od 19.30 do 22.30 časova tretman će biti sproveden u sljedećim dijelovima grada Lazarevo, Kumsale, Kočićev Vijenac, Srpske Toplice, Šibovi, Rakovačke bare, Šargovac, Petrićevac, Drakulić, Priječani, Delibašino Selo, Mađir, Česma, Borik, Debeljaci, Zeleni Vir, Ada i Medeno Polje.

U pondjeljak, 1. jula, u periodu od 5.00 do 7.00 časova, tretman će biti sproveden u dijelovima grada Centar, šetalište od Zelenog mosta do Rebrovačkog mosta /lijeva i desna strana/, park Mladen Stojanović, Borik, Kaštel i Kampus.

U terminu od 19.30 do 22.30 časova tretman će se sprovesti u dijelovima grada Derviši, Zalužani, Nova Varoš, Rosulje, Paprikovac, Lauš, Ramići, Kuljani, Dragočaj, Barlovci, Paprikovac, Starčevica i Obilićevo.

U slučaju loših vremenskih uslova građani će posredstvom sredstava informisanja biti na vrijeme obaviješteni o naknadnom terminu akcije.