latinica  ћирилица
29/06/2024 |  14:29 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Nešić: Podrška Srbiji, terorizam je napad na sigurnost svih u regionu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izrazio je podršku Srbiji nakon terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbjeđivao Ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao da on i Ministarstvo osuđuju svaki oblik terorizma, istakavši da su bezbjednost i stabilnost regiona od ključne važnosti i da će s tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srpskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama.

Prema njegovim riječima, ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći bezbjednosni rizik u regiji religijski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati.

On je naveo da se mora biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bi se zaštitili građani i očuvao mir.

- U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama - istakao je Nešić i dodao da je Ministarstvo uz svoje prijatelje u Srbiji.