latinica  ћирилица
29/06/2024 |  17:43 ⇒ 18:19 | Autor: TANЈUG

Reprezentativac Јužne Koreje novi fudbaler Crvene zvezde

Јung Vu Seol je novi fudbaler Crvene zvezde, saopštio je danas beogradski klub.
FK Crvena zvezda - Foto: RTRS
FK Crvena zvezdaFoto: RTRS

Seol (25) je sa Zvezdom potpisao ugovor na tri plus jednu godinu. On je do sada nastupao za Ulsan, a igra na poziciji lijevog beka.
Seol je zadužio dres sa brojem 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

- Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svjestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača. Hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svjestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima - rekao je Seol.

- Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, te ovdašnjoj istoriji i kulturi. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovdje. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona - istakao je Seol.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da Seol igra na poziciji lijevog beka.

- Doveli smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Јužne Koreje. Nastupa na poziciji lijevog beka što je deficitarno mjesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Željeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtjevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba - rekao je Mrkela.

On je istakao da su očekivanja Crvene zvezde uvijek veoma visoka.

- Stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Јužne Koreje je odigrao odličnu sezonu i postavio primjer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola - naveo je Mrkela.

Seol je 1998. godine i standardni je reprezentativac Јužne Koreje. On je za Ulsan odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Seol je 2021. proglašen za najboljeg mladog igrača Lige Јužne Koreje. On je 2022. bio dio tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Јužne Koreje.