latinica  ћирилица
29/06/2024 |  19:29 ⇒ 20:32 | Autor: TANЈUG

Đoković: Osjećam se dobro, samouvjeren sam i siguran u koljeno

Osjećam se dobro. Igram u utorak i samouvjeren sam i siguran u koljeno. Do sada je sve pozitivno, izjavio je danas srpski teniser Novak Đoković uoči početka Vimbldona.
Novak Đoković  (Foto:EPA-EFE/NEIL HALL) -
Novak Đoković (Foto:EPA-EFE/NEIL HALL)

Đoković se 4. juna uoči meča četvrtfinala protiv Kaspera Ruda povukao sa Rolan Garosa zbog povrede koljena. On je dan kasnije u Parizu operisao koljeno.

Srpski teniser je uspio da se oporavi i igraće na Vimbldonu, koji počinje 1. jula. Prvi rival srpskom teniseru na Vimbldonu biće Čeh Vit Kopriva.

- Osjećam se dobro! Da, hajde da pričam odmah o koljenu... Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedoumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate, Tejlor Fric, Sten Vavrinka, Lindzi Von... Podijelili su svoja iskustva i to mi je dalo vjeru da ću da budem dobro, da ću moći da igram Vimbldon - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Londonu.

Srpski teniser je 23. juna doputovao u London.

- Imao sam nedjelju dana dobrih treninga, veoma jakih treninga. Sa Јanikom Sinerom, Frensisom Tijafoom, Danilom Medvedevim i danas sa Holgerom Runeom. To su sve teniseri koji igraju dobro na travi. To su situacije gdje sam testirao koljeno. I koljeno je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem. Igram u utorak i samouvjeren sam i siguran u koljeno. Do sada je sve pozitivno - dodao je Đoković.

On je odgovorio i na pitanje kako se brzo oporavio od povrede.

- Ne znam odgovor i žena me je pitala isto pitanje. Imaš 37 godina, dosta rizika, pripremaš se za Olimpijske igre... Tu ne znam odgovor, ali imam osjećaj da ne želim da propustim Grend slem dok god sam u konkurenciji. Tu je želja da igram, tu je želja da se takmičim, pogotovo Vimbldon o kojem sam sanjao kao dijete - rekao je Đoković.

Srpski teniser je sedam puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu.

- Samo o tome da razmišljam da ću propustiti Vimbldon je tužno. Pitao sam se koliko brzo mogu da se oporavim, rekao sam da neću doći ovdje da igram nekoliko rundi, želim da se takmičim za titulu. Sve ovo do sada mi je dalo optimizam da mogu da se takmičim za titulu. Nema racionalnog objašnjenja, više je do emocija da igram na Vimbldonu. Znam da su OI blizu, da se igra na drugačijoj podlozi, ali Vimbldon je turnir iz snova. Dao sam sate i sate na oporavak i treninge, svakog dana, uz opreznost. Nisam imao negativnih stvari u ovom oporavku i pitao sam se: "što da ne dam sebi šansu" - istakao je srpski teniser.

Đoković je istakao da neće kalkulisati u uvodnim mečevima na Vimbldonu.

- Kad god izađem, radim sve da pobedim. Ne vidim sebe da kalkulišem. Ne vidim opreznost pri pokretima. Tako igram čitave karijere. Ako nemam sigurnost da to mogu, ne bih ovdje bio sa vama. Sve što sam radio, imalo je pozitivnog znaka - naveo je Đoković.

On je prokomentarisao izjavu Karlosa Alkaraza, koji je rekao da je Đoković "superčovjek".

- Ne, ne smatram se "superčovjekom". Tejlor Fric je "superčovjek", jer se od ovog oporavio za nedjelju dana. Njegova situacija mi je dala optimizam da ću moći i ja. Neko ko igra na ovom nivou je uspio u tako kratkom nivou... To mi je dalo snage i vjere i proces. Nije možda skroz idealno u očima doktora koji kažu da je potreban duži oporavak, da se ne rizikuje, da se da letu vremena, ali je individualno. Svako ima drugačije reakcije na oporavak, na treninge, ali nisam imao smetnji. Da sam imao takvu informaciju od tijela, ovaj Vimbldon bi bio pod znakom pitanja. Igrao sam dva seta sa Medvedeva, igrao sam tri i po seta juče i danas sat i po. Koljeno je dobro, nema negativnih rekacije - zaključio je Đoković.