latinica  ћирилица
30/06/2024 |  08:39 ⇒ 10:35 | Autor: RTRS

Kojić: U FBiH grade priču o "genocidu" ignorišući srpske žrtve (VIDEO)

Predsjednik Skupštine republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je za RTRS da medije u Federaciji BiH ne zanimaju srpske žrtve, jer grade priču o navodnom genocidu u Srebrenici u koju se ne uklapa istina o srpskom stradanju.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

- Žele da sačuvaju mit o navodnom genocidu i ne žele da svijet vidi srpsko stradanje, jer bi tim pala u vodu njihova priča o "genocidu" - rekao je Kojić.

On je podsjetio da je u Srednjem Podrinju stradalo 3.267 Srba, ali da se o tome u FBiH ne govori.

Kojić je rekao da će danas u Srebrenici biti služen parastos za 32 ubijenih Srba u selu Brežani, navodeći da je u ovom strašnom zločinu ubijen starac od 92 godine i dijete od 15 godina.

On je naglasio da je srpski narod uvijek na strani istine, za razliku od Bošnjaka, koji, kako kaže, ne uvažavaju srpske žrtve.

- Ako su svi autoriteti za Holokaust dokazali da se genocid nije desio, ko smo mi da prekrajamo istoriju. Ako je nauka to dokazala, svaki čovjek mora da kaže "poštujemo struku i nauku" - rekao je Kojić.

On je naglasio da priča o Srbima kao agresorima nema nikakvo uporište, jer srpski narod nikada nije bio agresor i samo je branio svoje.

- Znamo da je srpski narod ovdje stradalnički i zbog toga niko ne treba da pogne glavu zbog rezolucije o Srebrenici, jer smo mi slobodarski narod - istakao je Kojić.