latinica  ћирилица
01/07/2024 |  11:55 ⇒ 12:01 | Autor: Glas Srpske

Serija "Betmen: Maskirani krstaš" stiže na male ekrane

Striming div "Prajm video" objavio je prvi trejler za dolazeću animiranu seriju "Betmen: Maskirani krstaš", čija se premijera očekuje 1. avgusta.
Betmen (foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Betmen (foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Za mnoge obožavaoce superheroja najbolja verzija TV serije ili filma zasnovanog na stripu je "Betmen", animirana serija iz devedesetih, koju je radio Brus Tim, a koje je uzimajući ozbiljno izvorni strip-materijal stvorila neke od najboljih priča unutar superherojskog žanra.

Pomenuti scenarista se vraća kao jedan od autora i producenata zajedno sa Matom Rivskom i Edom Brubejkerom, a kao što se može vidjeti u trejleru serija je novi pogled na mitove o Betmenu. Radnja se odvija na početku Betmenove osvetničke misije u Gotam Sitiju i svi pokušavaju da otkriju da li je on prijatelj ili neprijatelj.

Animacija je vrhunska, glasovna gluma odlična, a priča izgleda kao magična mješavina za odrasle i porodicu.

- Dobro došli u Gotam Siti, gdje je korumpiranih mnogo više od dobrih, kriminalci divljaju, a građani koji poštuju zakon žive u stalnom strahu. Iskovan u vatri tragedije, bogati plejboj Brus Vejn postaje nešto i više i manje od čovjeka - Betmen. Njegov samostalni krstaški pohod za pravdu privlači neočekivane saveznike unutar policije i gradske vijećnice, ali njegovi herojski postupci izazivaju smrtonosne, nepredviđene posljedice - piše u najavi serije.

Glasovne uloge uključuju Hamiša Linklejtera kao Betmena, Kristinu Riči kao Selinu Kajl ili Ženu mačku, DŽejmi Leng kao Harli Kvin i Didriča Bajdera kao Harvija Denta.