latinica  ћирилица
02/07/2024 |  15:55 ⇒ 15:59 | Autor: SRNA

Za pet dana Јahorinu posjetilo više od 7.500 gostiju

Јahorinu je od početka ljetne turističke sezone 27. juna posjetilo više od 7.500 gostiju, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Јahorina".
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Gosti su ostvarili oko 12.000 prolaza na ljetnjim atrakcijama, a posebna je bio snijeg koji su iz Olimpijskog centra proizvodili, navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra ističu da se Јahorina sa čak 26 atrakcija pretvara u zeleno utočište tokom ljetnih mjeseci i pruža nezaboravno iskustvo za svakog posjetioca.

Napominju da je na početku sezone Јahorina ugostila i rukometni i košarkaški kamp sa oko 800 djece.

- Naš cilj je jasan - želimo stvoriti planinu koja je pristupačna svima i na kojoj će djeca rasti i razvijati se. Uvijek ističemo da smo do sada iskoristili samo 10 odsto potencijala Јahorine, a već smo prepoznati kao destinacija koja nudi mnogo - navodi se u saopštenju.

Svaki dan na Јahorini od 10.00 do 20.00 časova gosti mogu da uživaju u panoramskoj vožnji gondolom "Poljice" i najdužem alpin kosteru u Јugoistočnoj Evropi, dok su adrenalinske aktivnosti poput baterflaja, tavera, lupstera, nautikdžeta, skajdajva i ziplajna dostupni od 10. do 18.00 časova.

Za otkrivanje svih prirodnih ljepota planina gostima je na raspolaganju i turistički vozić "Srećko", a svi zaineresovani mogu istraživati prirodu i jahanjem konja od 11.00 do 18.00 časova po planinskim vrhovima.

Za ljubitelje avanture na raspolaganju su jedini of-roud karting u regionu, iks rejser, trampolina i olimp tubing na vrhu planine, dva dječija parka "Poljice“ i "Rajska", plaža na 1.879 metara nadmorske visine, pedaline, kajaci i lopte za hodanje po vodi, bajk park, biciklističke staze, tereni za fudbal i košarku, kao i staze za šetnju.

Iz Olimpijskog centra "Јahorina" pozvali su sve da dođu, istraže i uvjere se zašto je Јahorina prava ljetna oaza puna avanture.