latinica  ћирилица
03/07/2024 |  08:24 | Autor: RTS

Kecmanović protiv Grikspora za treće kolo Vimbldona, Đere protiv Puja nastavlja meč

Srpski teniser Miomir Kecmanović igra u drugom kolu Vimbldona protiv Holanđanina Talona Grikspora, 27. igrača svijeta. Laslo Đere će nastaviti meč protiv Luka Puja, a početak je projektovan oko 13.30.
Laslo Đere (foto: EPA-EFE/Anders Wiklund SWEDEN OUT) -
Laslo Đere (foto: EPA-EFE/Anders Wiklund SWEDEN OUT)

Opravdao je Kecmanović ulogu favorita u prvom kolu protiv Indijca Sumita Nagala, pobjedom 3:1, a sad slijedi teži izazov.

Talon Grikspor je do drugog meča na ovogodišnjem Vimbldonu došao trijumfom nad Kolumbijcem Danijelom Galanom sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3, 6:4, zakazavši tako susret sa Kecmanovićem. Samim plasmanom je ponovio rezultat iz 2022, a pobjedom bi postavio novi najdalji domet na travi "London kluba".

Najveće ime koje je uspio da iznenadi je Holger Rune, savladavši ga u Madridu ove godine. Na Vimbldonu je pomenute 2022. savladao Fabia Fonjinija, što mu je jedan od značajnijih uspjeha u karijeri, a od ostalih tadašnjih i/ili sadašnjih top 10 imena su pred njim pognute glave pružali ruke Frensis Tijafo, Gael Monfis, Karen Hačanov, Hubert Hurkač i Tejlor Fric.

Vrunac na ATP listi bilo mu je 21. mjesto i u singl konkurenciji je uspio da osvoji dvije titile - obje na mastersima 250 u januaru 2023. godine.

Prvi i do sada jedini susret Grikspora i Kecmanovića desio je u Hertogenbošu u januaru ove godine. Holanđanin je u duelu drugog kola slavio sa 2-1 u maratonskom meču odlaganom zbog lošeg vremena, a sva tri seta okončana su taj-brejkovima.

Duel Kecmanovića i Grikspora je drugi na terenu 17 i očekuje se početak od 13.15 časova.

Đere nastavlja meč protiv Puja

Duel između Lasla Đerea i Francuza Luka Pujea u prvom kolu Vimbldona prekinut je zbog mraka i klizavog terena pri nerješenom rezultatu - 1:1 u setovima.

Đere je osvojio prvi set rezultatom 6:3, a potom je Francuz uzvratio u drugom i stigao do izjednačenja - 7:6.

Puj je zatražio od sudije da se upale reflektori, a onda je ukazao na to da je teren broj 11 klizav, te je donijeta odluka da se meč prekine.

Nastavak duela između Lasla Đerea i Luka Puja je projektovan za 13.30.

Siner i Alkaraz opet na terenu

Što se tiče drugih zanimljivih parova drugog kola, u ranijim terminima se susreću Fabio Fonjini i Kasper Rud.

Da smo u 2015, recimo, susret Stanislasa Vavrinke i Gaela Monfisa bio bi prava atrakcija, sada je privlačan dugogodišnjim ljubiteljima tenisa.

Kasniji termini su zakazani za prvog i trećeg nosioca. Јanik Siner u "italijanskom derbiju" se bori protiv Matea Beretinija, dok Karlos Alkaraz "ukršta rekete" sa Australijancem Aleksandrom Vukićem.

Na teren izlaze i Grigor Dimitrov, Ben Šelton, Ugo Umber, Frensis Tijafo...