latinica  ћирилица
03/07/2024 |  11:43 ⇒ 11:43 | Autor: RTRS

Košarac: Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava važan istorijski dokument

Član Predsjedništva SNSD–a Staša Košarac uputio je iskrene čestitke poslanicima i Narodnoj skupštini Republike Srpske na usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, napominjući da je ovo važan istorijski dokument koji tretira najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. vijeku.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- U Deklaraciji smo se jasno opredijelili za mir i ona nije usmjerena protiv bilo koga. Naše elemenatrno nacionalno pravo je da definišemo svoje nacionalne interese i politike, te da budemo spremni za kretanja u budućnosti - naveo je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Košarac je istakao da je ključno da srpski narod ostane okupljen oko politika rukovodstva Republike Srpske i Srbije - predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića.

- Te politike su fokusirane na zaštitu nacionalnih interesa, mir i stabilnost u regionu, privrednu saradnju, te očuvanje naše tradicije i kulture. Posebno smo ponosni na činjenicu da je Deklaracija u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojena dvotrećinskom većinom, jer to odražava našu sabornost i zajedništvo - poručio je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i zaključke u vezi sa ovim dokumentom sa Svesrpskog sabora u Beogradu.