latinica  ћирилица
03/07/2024 |  22:42 ⇒ 22:47 | Autor: TANЈUG

Fudbaleri Partizana pobijedili moskovski Dinamo

Fudbaleri Partizana pobijedili su moskovski Dinamo rezultatom 4:2 poslije izvođenja penala (u regularnom toku 2:2) na startu Bratskog kupa koji se igra u glavnom gradu Rusije od danas do nedjelje.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Bila je ovo prva jača provjera za izabranike Aleksandra Stanojevića poslije odrađenih priprema u Sloveniji na kojima su "crno-bijeli" odigrali samo jedan meč i izgubili od lokalnog kluba Bravo (1:2).

Rezervista Ivan Lepski je golom u 76. minutu donio vođstvo domaćinu.

Lepski se najbolje snašao poslije gužve, kornera i sa 12 metara je zakucao loptu pod prečku.

Prednost domaćina je u 86. minutu duplirao takođe rezervista Vjaćeslav Grulev, i djelovalo je tad da će Partizan doživjeti poraz.

Rezervisti su ipak donijeli penale Partizanu u samom finišu meča.

Prvo je u 88. minutu Nemanja Nikolić iskoristio asistenciju Ksandera Severine i rutinski poslao loptu u mrežu udarcem sa sedam metara, da bi u 90+1. minutu Aleksandar Šćekić iskoristio katastrofalnu grešku golmana domaćih i sa tri metra poslao loptu u praznu mrežu.

Šćekić je zatim minut prije kraja utakmice fenomenalnom intervencijom spasio Partizan poraza, kad je loptu izbacio sa gol linije u situaciji kad je golman Aleksandar Јovanović već bio savladan.
Uslijedili su penali, u kojima je briljirao golman Partizana Јovanović koji je zaustavio dva jedanaesterca igračima Dinama, Dmitriju Skopincevu i Danilu Fominu, dok su za Beograđane sa bijele tačke strijelci bili Bibars Natho, Marko Živković, Nemanja Nikolić i Đorđe Јovanović.

Partizan drugi meč na Bratskom kupu igra 7. jula protiv moskovskog CSKA.

Sutra igraju OFK Beograd i CSKA, a u subotu Dinamo i OFK Beograd.