latinica  ћирилица
25/07/2024 |  07:48 ⇒ 07:54 | Autor: sputniknews.com

Vanredna situacija u Arilju, Vrnjačka Banja i okolna sela ostajala bez struje

Nevrijeme je ponovo pogodilo ariljsku opštinu, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata.
Dalekovod - Foto: RTRS
DalekovodFoto: RTRS

Na sjednici Štaba koja je održana sinoć u Arilju donesena je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cijele opštine.

Tako je pored šest mjesnih zajednica, koje su od subote, nakon nevremena bile obuhvaćene ovom odlukom, jučerašnja elementarna nepogoda uslovila novu odluku.

Dopisnik RTS-a izvijestio je da je Arilje pogodilo nevrijeme, pa su pojedini objekti poput garaža i podruma poplavljeni.

U Požegi je za danas takođe zakazana sjednica Štaba. Pijavica koja je protutnjala kroz dvije mjesne zajednice, Gorobilje i Rasnu, pričinila je štetu na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata.

Elementarne nepogode u ove dvije opštine pričinile su štetu i na putnoj infrastrukturi u pojedinim mjesnim zajednicama, posebno su stradali nekategorisani putevi.

Zbog padavina tokom popodneva nakratko je obustavljen saobraćaj kod tunela Predejane, ali, kako su saopštili Putevi Srbije saobraćaj je normalizovan nakon povlačenja vode sa kolovoza.

I Vrnjačku Banju juče je zahvatio jak pljusak praćen grmljavinom. Na nekim mjestima voda je tekla kolovozom jer atmosferska kanalizacija nije uspjela da primi veliku količinu vode za kratko vrijeme.

Tokom nevremena, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata.