latinica  ћирилица
25/07/2024 |  08:30 ⇒ 08:45 | Autor: sputniknews.com

Putin: One koji pokušaju da zastraše i podijele rusko društvo, čeka neizbježna odmazda

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da one koji pokušaju da zastraše i podijele rusko društvo, da odigraju na kartu vjerskih i nacionalnih osećanja čeka neizbježna odmazda.
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN) -
Vladimir Putin (Foto: EPA-EFE/GRIGORY SYSOEV/SPUTNIK/KREMLIN)

- Naglašavam – oni koji pokušavaju da zastraše ljude, da podele naše društvo, da se poigravaju sa vjerskim i nacionalnim osjećanjima nikada neće uspjeti u tome. Njih čeka neminovna i pravedna odmazda - rekao je ruski lider u poruci povodom Dana istražitelja.

Kako je dodao, ruski istražitelji efikasno rade u Donbasu i Novorusiji, prikupljajući nepobitne dokaze o zločinima neonacista, njihovih pomagača, terorista i ekstremista.

- Želim da napomenem da sada, u uslovima specijalne vojne operacije, istražni organi rješavaju posebne, dodatne, izuzetno važne zadatke, uključujući efikasno delovanje na oslobođenim teritorijama - rekao je Putin.

Kako je istakao, službenici istražnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova, Istražnog komiteta i Federalne službe bezbjednosti Rusije daju nezamjenjiv, ogroman doprinos borbi protiv korupcije, terorizma i ekstremizma, zaštiti interesa društva i države, života i bezbjednosti građana, njihovih prava i sloboda.

U eri tehnološke revolucije, migracionih tokova, lokalnih sukoba i formiranja budućih tržišta, pojavljuju se i novi rizici, uključujući sajber pretnje, trgovinu drogom i prekogranični kriminal.

- Na te izazove treba da odgovorimo precizno i brzo, da unapređujemo metode istrage, uvodimo napredne pristupe i digitalna rešenja koja će nam omogućiti ne samo da otkrivamo, nego i sprečavamo te kriminalne radnje - kazao je Putin.

On je na kraju istražiteljima poželeo uspeh u radu, istakavši da je siguran da će postizati dobre rezultate u svim ključnim pravcima.