latinica  ћирилица
25/07/2024 |  12:23 ⇒ 12:59 | Autor: Agencije

Olimpijski tim Srbije u Parizu - Đoković: Ambicije su najveće, Maljković: Hoćemo 11 medalja

Iz dana u dan, sve više srpskih sportista pristiže u Pariz gdje će predstavljati svoju zemlju na predstojećim Olimpijskim igrama. Članovi Olimpijskog tima Srbije obratili su se javnosti na prvoj zvaničnoj medijskoj konferenciji po dolasku u prestonicu Francuske.
Olimpijske igre u Parizu (Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON) -
Olimpijske igre u Parizu (Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON)

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam peti put dio tima Srbije. U Pekingu sam osvojio jedinu bronzanu medalju, na svom prvom učešću. Svi znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati svoju zemlju na Igrama. Moje ambicije su velike, ali će biti težak turnir sa 64 igrača. Svi se takmiče za medalju. Igraćemo šest mečeva u osam dana, što je mnogo. Vrlo intenzivno. Nadam se sjajnoj partiji na ovom turniru. Dobro poznajem ovaj teren sa Rolan Garosa - izjavio je Novak Đoković.

Predsjednik OKS-a Božidar Maljković istakao je da je "srpska ekipa stigla u Pariz sa 120 takmičara uključujući Đokovića, Јokića, Tijanu Bošković i Ivanu Španović".

- Srbija je spremna da zasija u legendarnom gradu. Svi naši takmičari su dobro pripremljeni, a Srbija je mala zemlja sa dugom i velikom sportskom tradicijom. Naše 34 ekipe u različitim disciplinama se takmiče, slično kao i Francuska. Kako je rekao Ernest Hemingvej za jedan pariski restoran, Pariz je veliki grad i mi smo spremni da u njemu zasijamo. Osvojili smo devet medalja u Tokiju i sada želimo više. Hoćemo 11 medalja i sa tim bilansom ću biti zadovoljan jer bi bio veliki uspjeh - dodao je Maljković.

Na konferenciji su bili teniser Novak Đoković, vaterpolista Nikola Јakšić, odbojkašica Tijana Bošković, predsjednik OKS Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Sonja Vasić.

Izvor: rt.rs