latinica  ћирилица
25/07/2024 |  15:23 | Autor: sputniknews.com

Danilovićeva prokockala dvije meč lopte, Ruskinja u finalu

Mira Andrejeva, mlada ruska teniserka, savladala je srpsku reprezentativku Olgu Danilović u spektakularnom duelu na turniru u Rumuniji za plasman u finale.
Olga Danilović (Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Olga Danilović (Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Andrejeva je uspjela da neutrališe dvije meč lopte koje je Danilovićeva imala u trećem setu i da u taj-brejku izbori pobjedu.

Mlada Ruskinja je prvi nosilac na turniru kao 32. teniserka na VTA listi i pobjedu je odnijela sa 3:6, 6:3, 7:6.

Iskusnija Danilovićeva je odigrala spektakularan prvi set, povela je sa čak 4:0 ostvarivši dva brejka, a u devetom gemu je okončala uvodni period. Tada je uspjela da neutrališe dve brejk lopte, da preokrene i iskoristi prvu šansu da završi set.

U nastavku su teniserke razmijenile po brejk, Olga je u trećem gemu mogla do prednosti, ali je do nje u šestom stigla Mira.

To je bila dovoljna razlika da stigne do izjednačenja, spasla je jednu brejk loptu u devetom gemu, a potom realizovala set loptu.

U trećem setu su teniserke teško čuvale servis, u prvih šest gemova viđeno je čak pet brejkova, a u osmom gemu Danilovićeva je stigla do prilike da završi meč.

Imala je Olga dvije brejk i meč lopte, Mira je uspjela da se odupre pritisku, napravi brejk u narednom gemu i izbori dodatan period u kom je briljirala i sa 7:1 se plasirala u svoje prvo VTA finale.