latinica  ћирилица
25/07/2024 |  21:12 | Autor: RTRS

Đoković sa Centralnog terena "Rolan Garosa" kreće po zlato

Srpski teniser je ranije tokom dana saznao ko će mu biti protivnik, a sada zna i kada će započeti učešće na Olimpijskim igrama.
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/Jorge Zapata) -
Novak Đoković (foto: arhiva/EPA-EFE/Jorge Zapata)

Organizatori najvećeg planetarnog sportskog takmičenja su odredili satnicu za 27. jul kada počinje teniski turnir, a Đoković će igrati drugi meč dana na "Filip Šatrijeu".

Program će prije njih u podne otvoriti najbolja teniserka svijeta Iga Švjontek, kojoj će rivalka biti Irina-Kamelija Begu iz Rumunije.

Đokovićev rival će biti Metju Ebden. Australijanac više nije singl igrač. Nije već skoro dvije godine, odnosno od avgusta 2022. kada ga je u prvom kolu Vinston-Sejlema počistio Mark-Andrea Hesler.

Tridesetšestogodišnji Australijanac je u singl žrijeb Olimpijskih igara upao zbog odustajanja jednog od prijavljenih singl igrača, jer OI pravila nalažu da od jednog trenutka u singl žreb mogu upasti samo igrači koji su već na turniru zbog dubla.

Poslije Ebdena, Novak bi u drugom kolu mogao na Rafu Nadala. Ipak, tu postoji dosta znakova pitanja, jer Španac je danas odgodio trening, a ima i veoma nezgodnog rivala u prvom kolu, Mađara Martina Fučoviča.