latinica  ћирилица
27/07/2024 |  15:53 | Autor: TANЈUG

Đoković: Odličan početak, spremam se za potencijalni meč sa Nadalom

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da je odlično počeo nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, kao i da će da se sprema za potencijalni meč sa Špancem Rafaelom Nadalom.
Novak Đoković (Foto: Tanjug, STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Novak Đoković (Foto: Tanjug, STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Đoković je danas u prvom kolu Olimpijskih igara pobijedio Australijanca Metjua Ebdena rezutatom 6:0, 6:1.

- Drugačija je publika nego na Rolan Garosu, ima mnogo više ljudi koji su ljubitelji sporta i Igara, došli su danas da prisustvuju meču. Imao sam sreće što sam igrao na Centralnom terenu, imamo krov, danas je cijeli dan padala kiša, igra se samo na dva terena, svi su željeli da dođu da gledaju - rekao je Đoković za RTS.

Srpski teniser se osvrnuo na to što je Ebden dobio poziv da učestvuje u singlu, iako je posljednjih godina igrao samo dubl.

- Žao mi je zbog Ebdena, on ne igra singl, usredsređen je na dubl. Malo su nelogična pravila, ukoliko neko otkaže zovu se dubl igrači koji ne igraju singl. To je nešto što ne razumijem i što je neprimjereno za turnir i gledaoce, nije isti nivo - poručio je Đoković.


Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela između Rafaela Nadala i Mađara Martona Fučoviča, taj meč odigraće se sutra.

On smatra da će potencijalni meč sa Nadalom biti spektakularan, poput njihovih prethodnih.

- Odličan početak, sutra imam trening i spreman se za sljedeće kolo vjerovatno protiv Nadala. Nismo igrali dugo, nekoliko godina. Ovdje smo imali neke epske i spektakularne mečeve. Ništa manje ne očekujem ni sad, iako on ne igra na svom najboljem nivou, ali ne igram ni ja. Svima će biti drago zbog rivalstva i svega što smo učinili za ovaj sport, on prvo mora da prođe prvu prepreku -zaključio je Đoković.