latinica  ћирилица
27/07/2024 |  16:02 ⇒ 18:29 | Autor: RTRS

Vučić: "Srpska kuća" nije samo paviljon, već putovanje u suštinu našeg naroda (FOTO/VIDEO)

Veliko mi je zadovoljstvo da vas danas ugostim, i ovaj paviljon bi trebao da vam omogući da uronite u srce Srbije. "Srpska kuća" nije samo paviljnon, već putovanje u suštinu našeg naroda - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju "Srpske kuće" u Parizu.
Dodik i Vučić u Parizu na otvaranju "Srpske kuće" (Foto: x.com/MiloradDodik) -
Dodik i Vučić u Parizu na otvaranju "Srpske kuće" (Foto: x.com/MiloradDodik)

Kaže da je u srcu paviljona "drvo života" koje su posadili naši preci, a predstvlja naše današnje generacije koje treba da baštinu prenesu budućnim generacijama.

- Naša obaveza je da obezbijedimo da ta krošnja procvjeta i obezbijedi sudbinu srpskog naroda - dodao je Vučić.

Vučić je rekao da uz vrhunsku tehnologiju oživljavaju zidovi ovog zdanja i da je takođe oživljen Milutin Milanković i Nikola Tesla.

On je kazao i da je Srpska kuća predstavljena sa najboljom tehnologijom na najbolji mogući način.

- Ovdje vidimo i slike Nadežde Petrović, jedne od najistaknutijih slikara, radove Tesle i Milutina Milankovića. Vide se naša najvažnija dostignuća, kao i dostignuća pojedinaca koji predstavljaju Srbiju. Možete da probate i ukuse Srbije koje su pripremili mladi i talentovani kuvari, koji će spremiti najpoznatija jela i pića. Ovo je nezaboravno iskustvo ukusa i mirisa - rekao je Vučić.

- Ponosni smo što imamo besplatan ulaz, bogat program. Naši umjetnici koji pokazuju najveći događaj za našu zemlju a to je Ekspo 2027. a "Srpska kuća" će biti najbolji poziv za taj događaj - rekao je Vučić te dodao da poziva sve Francuze da dođu u Srbiju.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)