latinica  ћирилица
27/07/2024 |  16:42 | Autor: SRNA

Zaharova: Otvaranje Igara ogroman je neuspjeh

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu predstavlja ogroman neuspjeh, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV) -
Marija Zaharova (Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održana je juče na rijeci Seni u Parizu i prvi put u istoriji obavljena je van stadiona.

Zaharova je podsjetila da je neposredno pred početak Igara uhapšen šef kuhinje ruskog porijekla zbog optužbi za navodnu špijunažu i pokušaj ometanja ceremonije.

- Pitam se još koliko je `špijuna` postavljeno kako bi se osiguralo da otvaranje Igara bude tako veliki neuspjeh? To je dno dna, i to rijeke Sene - objavila je Zaharova na društvenoj mreži "Telegram".

Prema njenim riječima, desilo se nekoliko incidenata pred početak otvaranja, a i tokom samog otvaranja Igara. Ona je pritom ukazala i na raspad sistema brzih pruga zbog "sabotaže", najezdu pacova na ulicama Pariza, kao i na to da su tokom predstavljanja timova pomiješane Sjeverna i Јužna Koreja.

- Baklju je nosio reper i narkoman Snup Dog, zastava Olimpijskog pokreta bila je u rukama jahača apokalipse, a centar grada pretvoren je u gnijezdo za beskućnike - dodala je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju i na prikaz "Tajne večere" uz učešće zajednice LGBT.

- Јedan od glavnih nastupa na ceremonije jeste ruganje LGBT jednoj od najsvetijih tema za hrišćane - `Tajnoj večeri`. Apostole su predstavljali transvestiti. Očigledno je da su u Parizu odlučili da, pošto su olimpijski krugovi višebojni, sve bude pretvoreno u neprestanu gej paradu - naglasila je Zaharova.