latinica  ћирилица
13/08/2024 |  09:37 ⇒ 09:38 | Autor: SRNA

Festival folklora "Licidersko srce" u petak u Andrićgradu

Višegrad će u petak, 16. avgusta, biti domaćin Međunarodnog dječijeg festivala folklora "Licidersko srce" koji će okupiti 1.100 učesnika iz 12 zemalja.
Andrićgrad - Foto: RTRS
AndrićgradFoto: RTRS

Na festivalu učestvuju mladi iz Ekvadora, Bolivije, Slovačke, Češke, Bugarske, Kine, Burundija, Tunisa, Moldavije, Grčke, Republike Srpske i Srbije.

Republiku Srpsku će ove godine na festivalu predstavljati kulturno-umjetnička društva "Semberija" iz Bijeljine, "Pelagić" iz Banjaluke i "Kralj Petar Prvi Ujedinitelj" iz Višegrada.

U Opštinskoj upravi Višegrad rečeno je da će manifestaciji u Andrićgradu prisustvovati i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Biće održana i promocija monografije "Tajna liciderskog srca".

Svečani defile učesnika počeće u 18.30 časova i kretaće se od mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra Prvog do Andrićgrada, gdje će u 19.00 časova biti održan festival folklora.

Svečano otvaranje Festivala je u četvrtak, 15. avgusta, u 20.00 časova na Trgu partizana u Užicu.

Festival "Licidersko srce" trajaće do ponedeljka, 19. avgusta, a održava se u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Festival organizuje Udruženje građana ERA iz Užica, a suorganizatori su Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, grad Užice i opština Čajetina, uz podršku Ministarstva pravde i Ministarstvo kulture Srbije.