latinica  ћирилица
16/08/2024 |  10:47 ⇒ 10:50 | Autor: B92

Entoni: Srbija i SAD – jedna od najvećih utakmica

Karmelo Entoni, proslavljeni američki košarkaš, dotakao se polufinalne utakmice Srbije i SAD na Olimpijskim igrama u Parizu.
Karmelo Entoni (foto: arhiva/EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Karmelo Entoni (foto: arhiva/EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Melo je u svom podkastu "7pm in Brooklun" pričao o čuvenoj proslavi trojke Bogdana Bogdanovića koja je podigla dosta prašine u američkim medijima, da bi na kraju rekao kako je utakmica Srbije i SAD jedna od najvećih koje je on uživo gledao.

- Vjerovatno je jedna od najvećih utakmica na kojima sam ikada bio. Činjenica. Kao, najveća. Јedna od njih - rekao je Melo.

Kada je riječ o Bogdanu i njegovoj proslavi, veliki broj Amerikanaca, gotovo čitava javnost, taj gest je protumačila kao ismijevanje i nepoštovanje, međutim, Melo je znao da je Bogdan samo pokazivao ljubav.

- On (Bogdan) je moj momak. Ne, nije bilo nepoštovanje. To je bilo u realnom vremenu, prava stvar se dešavala. Svidjelo mi se kako igra, bio sam u fazonu "dobar šut Bogdane", "sviđa mi se to", "vidim te"... Tako da je to bilo više poštovanje - rekao je Melo. 

- Cijenim što ste stali na moju stranu, ali on je samo pokazivao ljubav. To je bilo divljenje. Јa sam, kao navijač, htio da mu aplaudiram kada je pogodio one trojke. Htio sam da navijam, ali opet, nisam mogao da pokažem emociju - iskren je bio Melo.

Entoni je jedan od najboljih košarkaša u istoriji američke reprezentacije, ima tri olimpijska zlata, drugi je najbolji strijelac nacionalnog tima, odmah iza Kevina Durenta, i drži rekord po broju poena na jednoj utakmici reprezentacije SAD (37 poena protiv Nigerije 2012. godine).