latinica  ћирилица
17/08/2024 |  11:20 | Autor: SRNA

U požaru u Nikšiću izgorjelo više od deset objekata

U požaru u naselju Budo Tomović u Nikšiću, prema prvim informacijama, izgorjela su četiri stambena i desetak pomoćnih objekata, a vatrogasci i dalje dežuraju na požarištu kako se požar ne bi ponovo aktivirao, rekao je komandir u nikšićkoj Službi zaštite i spasavanja Goran Tripković.
Požar - Foto: RTRS
PožarFoto: RTRS

On je rekao da će tačan broj objekata koji su izgorjeli u jučerašnjem požaru biti poznat nakon uviđaja, dodajući da je materijalna šteta velika i da su neka domaćinstva ostala bez kompletnog pokućstva.

- U proteklih desetak dana na ovom području je bilo požara koji su zahvatili nisko rastinje. Nažalost, juče je zbog vjetra požar zahvatio i objekte - rekao je Tripković za Radio-televiziju Nikšić.

On je dodao da je riječ o starim kućama koje su napravljene od materijala koji se lako pali.

- Dim koji se jutros može vidjeti u Naselju Budo Tomović je od sijena i đubriva koje odgorijeva. Ono je vrlo teško za gašenje, mi dežuramo i dalje jer bi se u slučaju izbijanja vjetra požar mogao raširiti - rekao je Tripković.

On je naveo da na području oštine Nikšić ima još požara koji su aktivni, ali da trenutno nije ugrožen nijedan objekat, osim u Zloj gori gdje se vatra približava jednoj kući.