latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:32 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Privredni susreti u Trebinju - promocija investicionih potencijala i jačanje veza sa Austrijom

U Trebinju danas počinju trodnevni susreti lokalnih i austrijskih privrednika, čiji je cilj promocija investicionih potencijala Srpske i jačanje privrednih veza s Austrijom.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Trodnevne privredne susrete, u saradnji s Austrijsko-srpskim privrednim forumom, organizuje Predstavništvo Srpske u Austriji.

Očekuje se učešće više od 30 predstavnika austrijskih kompanija, a tokom programa predviđeni su sastanci sa privrednicima iz Hercegovine, predstavnicima Grada Trebinja, Privredne komore i institucija Republike Srpske.

Večeras će biti organizovan prijem za privrednike, a sutra će privrednici prisustvovati prijemu kod gradonačelnika Trebinja. Predviđeno je i da delegacija posjeti Regionalni salon vina Zilavka, na kojem će biti predstavljeno preko 70 proizvoda iz Hercegovina.

- Privredni susreti se organizuju u vrijeme obilježavanja slave Grada Trebinja, Svetog preobraženja Gospodnjeg, tako da očekujemo veliki broj predstavnika kompanija iz Republike Srpske i konstruktivne sastanke sa predstavnicima naših institucija. U Trebinje dolaze predstavnici naše dijaspore, uspješni privrednici, te predstavnici austrijskih kompanija, kao i Radivoje Petrikić, predsjednik Austrijsko-srpskog privrednog foruma, a organizaciju događaja je podržao i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić - rekao je Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Privredni susreti u Trebinju su nastavak aktivnosti na promociji potencijala Republike Srpske koje u kontinuitetu realizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji, saopšteno je iz Predstavništva.