latinica  ћирилица
17/08/2024 |  12:54 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Ninković: Mještani Piskavice bez konkretnog odgovora zašto nema vode

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković danas obišao Gornju Piskavicu, naselje koje više od sedam dana nema vode na temperaturi vazduha koja dostiže i 40 stepeni Celzijusovih, te pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića da izađe pred ljude i da objašnjenje.
Ljubo Ninković - Foto: RTRS
Ljubo NinkovićFoto: RTRS

Ninković je rekao da mještani Gornje Piskavice nemaju vode ni za sebe, ali ni za životinje za koje je potrebno i do 70 litara dnevno, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Mještani kažu da je najveći problem što im iz Vodovoda ne stiže konkretan odgovor zašto nema vode i kada će je biti, te da postoje sumnje da je voda namjerno zavrnuta.

- Kako bi se napunili neki bazeni ili drugi sistemi postoje sumnje da je voda zavrnuta. Prije dvije godine urađen je vodovodni sistem posebno za Gornju Piskavicu, a oni danas nemaju vodu - poručio je Ninković.

On je naveo da je stalno na terenu, te zamolio gradonačelnika Banjaluke i direktora "Vodovoda" da izađu pred ljude i objasne im šta se dešava u čitavoj Banjaluci.

- Ukoliko nemaju odgovore i ne umiju, neka se povuku i puste nekog ko umije da riješi problem - naglasio je Ninković.

Mještani Gornje Piskavice najavili su blokadu puta za Bronzani Majdan ukoliko se problem sa vodosnabdijevanjem ne riješi u narednih nekoliko dana.