latinica  ћирилица
18/08/2024 |  10:18 ⇒ 11:51 | Autor: RTRS

Trebinje: Promocija investicionih potencijala Srpske i jačanje privrednih veza sa Austrijom

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličiće danas prijem za privrednike iz Repubike Srpske i Austrije, koji su se okupili u ovom gradu na trodnevnim privrednim susretima s ciljem promocije investicionih potencijala Srpske i jačanja privrednih veza sa Austrijom.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Susrete privrednika iz Republike Srpske i Austrije organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Austriji u saradnji sa Austrijsko-srpskim privrednim forumom.

Osim prijem učesnika skupa kod gradonačelnika Trebinja, organizatori su za danas najavili i razgovore privrednika sa predstavnicima domaćih institucija.

U Trebinje su stigli austrijski privrednici da razgovaraju sa svojim kolegama iz Srpske posebno iz Hercegovine koja je centar turizma i proizvidnje vina ta oblast je brzo rastuća svuda u svijetu pa je prilika i za Srpsku.

- I Austrijanci da primjete da postoji potencijal, i sam ovakav dolazak je uspješan, Oni kada vide da je poslovna zajednica vrlo aktivna, da su kontakti dobri i sami odluče da otvaraju firme. Očekujemo da će se to i desiti - naglasio je Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Da Srpska ima prijatelje u svijetu koji su spremni da ulažu dokaz su i brojni infrastrukturni projekti koji se realizuju.

- Mi se zaista borimo da radimo sa našim prijateljima, koji nisu podanici, koji ne slušaju naredbe iz jednog centra moći, nego imaju svoje odluke i svoje odlučivanje, tako da gradimo autoputeve, gradimo hidrocentrale, gradimo sve ono što smo zamislili po Republici Srpskoj - poručio je Radovan Višković, premijer Srpske.

Aktivnosti započete prije više od godine u Austriji u okviru održanog austrijsko – srpskog privrednog foruma, uz podršku predstavništva Srspke u Austriji, daju rezultate. Ovi u Trebinju ga i potvrđuju!