latinica  ћирилица
18/08/2024 |  15:23 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

SNSD Banjaluka: Јedina zelena oaza u centru grada će ostati

Iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka poručuju da neće odustati od parka Kupusište i vrtića, te da će u tome istrajati zajedno sa građanima.
Kupusište - Foto: RTRS
KupusišteFoto: RTRS

Navode da im je izuzetno drago što su uspjeli da zaustave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u namjeri da u jedinoj zelenoj oazi u centru grada izgradi neboder, a da sada moraju da spriječe postavljanje betonskih konstrukcija.

- Onako kako on ne odustaje od betona na Kupusištu, mi nećemo odustati od zelenila. Zgroženi smo što na građane, čije bi interese gradonačelnik morao zastupati, on šalje naoružano obezbjeđenje - navode iz Gradskog odbora SNSD-a.

Navode i da je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske jasno poručilo da je za betonske konstrukcije u parku potrebna građevinska dozvola i lokacijski uslovi, koje, kako navode, Stanivuković po običaju nema.

- Tamo mora i biće park, mnogo zelenila i vrtić, a ne beton i neboderi. U tome ćemo istrajati zajedno sa građanima - ističu iz Gradskog odbora SNSD-a.