latinica  ћирилица
18/08/2024 |  19:12 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Herceg fest u Trebinju (VIDEO)

Trebinje se priprema za proslavu krsne slave - praznika Svetog Preobraženja Gospodnjeg. Preobraženske svečanosti i ove godine obuhvataju niz događaja, privrednih susreta sajmova, izložbi.
Herceg fest - Foto: RTRS
Herceg festFoto: RTRS

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić otvorio je  na Trgu slobode sajam meda, vina i tradicionalnih proizvoda Herceg fest.

- Trebinje je grad otvoren za sve dobronamjerne ljude, a na slavu našeg grada došle su delegacije iz Srbije, Crne Gore i iz cijelog regiona. Među nama postoji veliko međusobno poštovanje - rekao je Ćurić i dodao da Trebinje kao odgovorna lokalna zajednica podržava domaće poljoprivredne proizvođače i izlagače koji sarađuju i sa Hercegovačkom kućom.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je domaći proizvođači na ovom festivalu predstavljaju najkvalitetnije proizvode te vrste na svijetu, odnosno sve najbolje što nudi Trebinje i Hercegovina.

Preobraženjske svečanosti prati i bogat kulturni program. Desetogodišnjicu izlagačkih sezona, Kulturni centar obilježio je izložbom "Puta deset", koju čine fotografije sa izložbi priređenih u ovoj ustanovi u protekloj deceniji. U Muzeju Hercegovine upriličena je izložba ikona iz vrijedne zbirke Gradskog muzeja "Mirko Komnenović" i galerije "Јosip Beko Benković" iz Herceg Novog.