latinica  ћирилица
20/08/2024 |  20:52 | Autor: TANЈUG

UEFA kaznila Partizan sa 40.750 evra

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Partizan sa ukupno 40.750 evra zbog incidenata navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana koji je odigran u Tunu 15. avgusta.
Utakmica, Partizan - Lugano (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr) -
Utakmica, Partizan - Lugano (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr)

Kako je navela UEFA, srpski klub je kažnjen za rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje, transparente neprikladne za sportski događaj i zbog paljenja pirotehnike.

Partizan će platiti 15.000 evra zbog isticanja transparenata kojima nije mjesto na fudbalskim borilištima, 5.750 zbog upotrebe pirotehnike i 20.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača. Uz to, klub na narednom gostovanju, protiv Genta, iduće srijede, neće moći da računa na podršku svojih navijača.

"Crno-bijeli" su zbog meča kod kuće protiv Lugana bili kažnjeni i novčano i zabranom dolaska navijača na meč protiv Genta u plej-ofu Lige konferencija, koji je na programu u četvrtak u Humskoj.

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope poražen kod kuće od Lugana sa 0:1, a u revanšu je eliminisan pošto je poslije produžetaka bilo 2:2.