latinica  ћирилица
21/08/2024 |  15:19 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Nešić za RTRS: Ne znam šta je bila osnova napada (AUDIO)

Ne znam šta je bila osnova napada na vozilo u kojem sam se nalazio, izjavio je za RTRS ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, govoreći o incidentu u kojem je vozilo u kojem se nalazio bilo meta napada od strane drugog automobila.


Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je naveo da je "u prijepodnevnim časovima džip crvene boje pokušao u više navrata da presječe kolonu vozila u kojoj se nalazio".

- U jednom trenutku sa suprotne strane pokušao je prepriječiti put i zaštitnom vozilu i vozilu u kojem sam se ja nalazio. Nakon toga su reagovali pripadnici obezbjeđenja i zaustavili lice, poslije čega su došli i pripadnici MUP-a Kantona - istakao je Nešić.

Nešić je napomenuo da su "prilikom ovog dešavanja na zaštitnom vozilu bila upaljena rotaciona svjetla i da su pripadnici obezbjeđenja u više navrata pokazivali znak stop".

- Međutim, lice se oglušilo od te postupke obezbjeđenja i pokušalo je na sve načine da ispresjeca kolonu, čak je u jednom trenutku pokušalo i da udari vozilo u kojem su se nalazili pripadnici obezbjeđenja - naglasio je Nešić.

Nešić je naveo da se, prema informacijama koje ima, radi se o Hebibu Karimu.

- Zaista ne poznajem čovjeka i ne znam šta je bila osnova ovog napada na vozilo u kojem sam se nalazio - poručio je Nešić.