latinica  ћирилица
21/08/2024 |  16:52 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Policija utvrđuje okolnosti trostrukog ubistva u Sanskom Mostu; U školi bili i učenici (VIDEO)

Teški zločin u Sanskom Mostu. Mehmed Vukalić, pomoćni radnik gimnazije u Sanskom Mostu, ubio je jutros direktora te škole Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.
Ubistvo u Sanskom Mostu - Foto: RTRS
Ubistvo u Sanskom MostuFoto: RTRS

Nakon počinjenog ubistva, on je pokušao samoubistvo, ali je zadobio tjelesne povrede. Saznajemo da je u školi bilo i učenika.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće porodicama nastradalih.

Pomoćni radnik Gimnazije Mehmed Vukalić upao je sa automatskom puškom rano jutros na sastanak koji se održavao u školi i ciljano tražio direktora, sekretaricu i profesoricu engleskog jezika i tom prilikom pucao na njih i na licu mjesta ih ubio.

Saznajemo da je potom pokušao da presudi sebi i ranio se u grudi. Građani su šokirani.

Sve žrtve i domara škole poznavao je i bivši direktor i profesor hemije Nasution Kljunić. Tvrdi, sa domarom je i ranije bilo nesuglasica.

- Oni su profesori, ovi su direktori, njega je to nekad pogađalo kad mu se kaže da treba uraditi jer on je trebao, po njegovoj priči, jer mi se žalio više puta, trebao je raditi kao kućni majstor, postavljen je kao čistač i to je njega izjedalo. Smatrao je da se vrše određeni pritisci na njega, a ova ekipa je ta koja je pokrenula disciplinsku protiv njega i to je kulminiralo - rekao je Kljunić.

Građani ne pamte ovakvu tragediju koja se dogodila u Sanskom Mostu, kaže načelnik opštine Faris Hasanbegović. 

- Ovo je događaj koji je zatekao sve nas u Sanskom Mostu. Ovo je nešto na šta ne možete biti pripremljeni. Ovo se ne dešava često i gotovo da se ne pamti. Ono što je moja poruka građanima jeste da je ovo izolovan slučaj - istakao je Hasanbegović

U policiji Unsko-sanskog kantona kažu da je uviđaj završen i da se utvrđuju okolnosti ovog krivičnog djela.

Nezvanično, motiv za ovakav čin bila je Vukalićeva suspenzija, a tokom procesa suspenzije u komisiji su upravo bili ubijeni direktor škole Nijaz Halilović, profesorica engleskog Gordana Midžan i sekretar škole Nisveta Kljunić.

- U cilju istrage mi sad ne bi izlazili više u javnost. Istraga se preduzima pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva Unsko sanskog kantona. Rekao sam da ćemo kriminalističkim istraživanjem utvrditi motive ovog događaja - napomenuo je direktor Uprave policije Unsko – sanskog kantona Almir Kozica.

- Građani Sanskog Mosta ne trebaju biti uznemireni, obzirom da je sve ovo pod kontrolom - rekao je premijer Unsko-sanskog kantona Nijaz Hušić

Prema posljednjim informacijama, stanje ubice Mehmeda Vukalića je stabilno i on se nalazi na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove on je u bolnicu primljen u svjesnom stanju, ima prostrelnu ranu grudnog koša i u planu je operativni zahvat.

U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi sve okolnosti ovog tragičnog događaja.