latinica  ћирилица
21/08/2024 |  18:07 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Nešić za RTRS: Procesuirati lice koje je počinilo incident (VIDEO)

Očekujem da se lice koje je počinilo incident na kolonu vozila, u kojoj sam se nalazio, procesuira, izjavio je za RTRS ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao da se, prema prvim neprovjerenim informacijama radi o čovjeku koji podržava radikalne islamske aktivnosti.

- Vozila su bila pod rotacijom. Pripadnici obezbjeđenja su reagovali u skladu sa Zakonom, pokušali su da ga udalje. Ono nije poslušalo naredbe ovlaštenih službenih lica. Sve osim procesuiranja bi značilo da je dozvoljen napad, prije svega, na Srbe u Sarajevu - naglasio je Nešić.

Podsjetimo, u Sarajevu je danas presretnuto vozilo u kojem se nalazio Nešić. Vozač automobila je pokušao da zaustavi pratnju u kojem se nalazio Nešić s obezbjeđenjem. Zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, Nešić je bezbjedno stigao na radno mjesto, a pripadnici policije Kantona Sarajevo legitimisali su osobu koja je izazvala incident. Nezvanično, riječ je o Kerimu Habibu.

Nadležni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo zaključio je da nema elemenata krivičnog djela.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da je neprihvatljiv stepen nesigurnosti koji imaju predstavnici Srpske u Sarajevu, što se pokazalo i napadom na vozilo u kojem je bio Nešić.