latinica  ћирилица
22/08/2024 |  09:30 ⇒ 09:31 | Autor: TANЈUG

Fudbaleri Partizana večeras dočekuju Gent u prvom meču plej-ofa za plasman u LK

Fudbaleri Partizana igraće večeras od 20.15 časova na svom terenu protiv ekipe Genta u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.
FK Partizan - Foto: RTRS
FK PartizanFoto: RTRS

Utakmica će biti odigrana bez prisustva navijača zbog kazne koju je Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla Partizanu.

- Što se nas tiče svi smo spremni i zdravi, nema kadrovskih problema, igraćemo u najjačem mogućem sastavu. Prije tri godine smo igrali protiv Genta, znamo protiv kakvog rivala igramo, to je veoma kvalitetna ekipa. U odnosu na te mečeve Gent je značajno promijenio tim, ima i novog trenera, ali su na startu sezone pokazali da imaju ozbiljnu i kvalitetnu ekipu - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević uoči meča sa Gentom.

Fudbaleri Partizana su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od kijevskog Dinama, a potom je Lugano bio bolji od "crno-bijelih" u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Gent je u drugom kolu kvalifikacija za LK u dva meča bio bolji od Vikingura sa Farskih ostrva, a potom je u trećem kolu kvalifikacija eliminisao danski Silkeborg.

- Igramo protiv veoma dobrog tima koji se sjajno brani i koji ima jak individualni kvalitet gdje mogu da riješe meč. Imaju dobru radnu etiku, ali vjerujemo u naše šanse - rekao je trener Genta Vauter Vranken.

Glavni sudija na večerašnjem meču biće Elčin Masijev iz Azerbejdžana, a pomagaće mu sunarodnici Elšad Abdulajev i Parvin Talibov.

Četvrti sudija je Farid Hajijev, a u VAR sobi sjediće Kamal Umudlu i Rašad Ahmadov, takođe iz Azerbejdžana.

Revanš duel biće odigran 28. avgusta od 18 časova u Gentu.