latinica  ћирилица
23/08/2024 |  11:48 ⇒ 12:12 | Autor: RTRS

Dodik: Bez angažmana Helikopterske jedinice MUP-a Srbije imali bi daleko veću štetu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da bi bez angažmana Helikopterske jedinice MUP-a Srbije u gašenju požara, šteta u Nacionalnom parku "Sutjeska" bila daleko veća.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Bez njihovog angažmana imali bi veliku neprocijenjivu štetu, koja bi zahvatila čitav NP "Sutjeska". Hvala vam što ste ovome prisustvovali. Velika mi je čast što sam uručio Orden časti - naveo je Dodik.

Dodao je da su danas na prijemu, osim svih pilota, oba Helikopterska servisa, tu i dva čovjeka, koji su najzasluženiji za uspješno gašenje požara, diretor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić i komandant Helikopterske jedinice MUP-a Srbije Nenad Nedić.

- Vidimo da je dio organizovane hajke iz Sarajeva i ovu pomoć htio da ospori, kao i to da Srpska i Srbija imaju potpisanu saradnju - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je Nedić naveo da je Helikopterska jedinica MUP-a Srbije spremna da pomogne svim dijelovima u BiH.

- Ta jedinica u Srbiji ima najrespektabilniju helikoptersku silu za gašenje požara. Kad se oni pojave, znajte da će taj požar sigirno biti ugašen - istakao je Dodik.

Dodik je istakao da saradnja Srpske i Srbije nije usmjerena na rušenje dejtonske BiH već da se poboljšaju kapaciteti sa obje strane.

- Ponosan sam na saradnju Srpske i Srbije i na činjenicu da sam bio jedan od učesnika potpisavanja Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojene na Svesrpskom saboru - naveo je Dodik.