latinica  ћирилица
23/08/2024 |  12:58 | Autor: RTRS

Vučić: Povećanje penzija od 1. decembra za 11 odsto (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije prihvatila njegov prijedlog i da će povećanje penzija biti ne od 1. januara naredne godine, već od 1. decembra, kao i da vjeruje da će ono biti 11 odsto.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ)

Vučić je u video-snimku objavljenom na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" rekao da su "posljednjih dana učestale prijetnje državnim organima, političarima koji misle drugačije, tužiocima, sudijama, naučnicima koji su se drznuli da kažu istinu i da se suprostave narativu tajkuna i kriminalca Dragana Šolaka i njegovih političkih slugu, a došli su dotle da su konačno shvatili o čemu sam im govorio sve vrijeme".

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Došli su na ideju da bi trebalo u cilju sprovođenja revolucije da me ubiju. I već mnogo puta su im govorili da im je to jedino rješenje, jer na izborima oni da pobjede neće nikada. Ne zato što su pravila ovakva ili onakva, već zato što ih narod nikada nije hteo i nikada ih neće htjeti. Ali vama ljudi želim da kažem, možda mogu da me ubiju, ali da pobijede u Srbiji i da naprave nekakvu revoluciju na lažima zasnovanu, na prevarama i vrate ljude u prošlost, vrate ljude u vrijeme lopovluka, krađe, pljačke, nestanka Srbije, to neće moći nikada - rekao je Vučić.

Poručio je građanima da budu mirni i spokojni i da "od takve gluposti nema ništa".

- Želim da kažem našim penzionerima i zahvalim se Vladi, da je izgleda Vlada prihvatila moju ideju da povećanje penzija ne ide od 1. januara, već od 1. decembra, mjesec dana ranije. Vjerujem da će biti 11 procenata uvećanje penzija, značajan pomak za naše penzionere, a biće još mnogo dobrih vijesti. Hvala vam i bez mnogo nerviranja, pobijedićemo ih kao i uvijek, i pobijediće Srbija. Srbija ne smije da stane - poručio je predsednik Srbije.