latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:04 ⇒ 18:54 | Autor: RTRS

SIPA presrela telefonske razgovore: Milan Miličević zanijemio, branio se ćutanjem!

Požurio je Milan Miličević, načelnik Teslića i predsjednik SDS-a, pa je prije Tužilaštva i Suda, "sam protiv sebe" na društvenim mrežama podigao i, navodno, lagodno najavio svoju optužnicu.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

Međutim, dobro upućeni izvori tvrde da Miličeviću, doslovno, gori pod nogama zbog malverzacija i kriminala u teslićkom urbanizmu u kojem je i sam učestvovao.

- Nakon što je na saslušanju tužilac pustio Miličeviću transkripte telefonskih razgovora koje je presrela SIPA, on je doslovno zanijemio i branio se ćutanjem. Optužen da je počinio krivično djelo trgovina uticajem - kaže dobro upućeni izvor iz istrage.

Inače, istraga se vodi u vezi sa izmjenama regulacionih planova u Tesliću, a na osnovu izvještaja koji je SIPA dostavila Republičkom javnom tužilaštvu.

Osim Miličevića, Tužilaštvo je istragu vodilo i protiv načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Opštine Teslić Nikole Stokića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Ranije je SIPA u više navrata pretresala kancelarije Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Teslić i izuzimala dokumentaciju o čemu se strogo ćutalo u Opštinskoj upravi Teslić.

I ranije je bilo optužbi na Miličevićev račun da je reketirao i ucjenjivao teslićke privrednike, kao i da je učestvovao u brojnim malverzacijama sa regulacionim planovima i građevinskim dozvolama u Tesliću.

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala protiv Milana Miličevića i Nikole Stokić.