latinica  ћирилица
23/08/2024 |  18:36 | Autor: SRNA

Broćeta: Hitno pronaći ekstremiste koji su napali srpsku djecu u Mostaru

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta oštro je osudio napad na srpsku djecu u Mostaru i pozvao nadležne da hitnom reakcijom pronađu ekstremiste i kazne ih.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

Broćeta kaže da je BiH zemlja apsurda, jer ako se jedan dan dođe do nekog kompromisa kao što je uvođenje srpskog jezika u škole u Glamoču, drugi dan se odmah dese napadi na nacionalnoj osnovi u Mostaru.

- Onaj ko pokušava da zastraši djecu dok se igraju i ko im želi reći da Mostar ne pripada njima prvo bi trebalo da se posavjetuje sa psihologom i psihijatrom ne bi li shvatio da pokazivanje ekstremizma nad djecom nije ništa nego bolest, odnosno najveći kukavičluk -  ističe Broćeta za Srnu.

On naglašava da je potrebna hitna reakcija nadležnih kako bi ekstremisti bili pronađeni.

- Ovakvi i slični incidenti ne smiju nikako prođu bez adekvatnog odgovora nadležnih institucija, jer sva djeca u BiH treba srećno da provode svoje djetinjstvo a najmanje je bitno da li žive u Drvaru, Mostaru, Sarajevu ili Banjaluci - kaže Broćeta.

Broćeta oštro osuđuje ovaj slučaj i traži od nadležnih kantonalnih ali i federalnih institucija da odmah pronađu ekstremiste i adekvatno ih kazne.

Prema njegovim riječima, ovakve stvari su nedopustive, jer dječiji plač i strah može imati nesagledive posljedice po cjelokupno društvo.