latinica  ћирилица
24/08/2024 |  13:48 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

UKC Srpske ima sve uslove za saradnju sa međunarodnim institucijama (VIDEO)

Najveću zdravstvenu ustanovu UKC Republike Srpske posjetila je delegacija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke. Dogovorena je saradnja sa međunarodnim zdravstvenim institucijama,ali i razmjena kadrova kako bi se zdravstveni sistem dodatno unaprijedio.
Delegacija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u UKC Srpske - Foto: SRNA
Delegacija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke u UKC SrpskeFoto: SRNA

Opremljena sa najsavremenijim tehnologijama, operacionim salama,koje su spremne da u svakom momentu spase ljudske živote. Kardiohirurgija, kao najmlađa klinika UKC-a za dvije godine postojanja opravdala je svoje očekivanja. U to se uvjerila i delegacija Šangajskog univerziteta za medicinu i zdravstvene nauke.

Načelnik Klinike za kardiohirurgiju Nikola Šobot naglasio je da UKC nastoji da kroz saradnju sa međunarodnim institucijama iz oblasti medicine obogati klinička iskustva.

Univerzitetski klinički centar naučna je baza za sve zdravstvene radnike i studente,što je više puta dokazano kroz praćenje svjetskih trendova u modernoj medicini,naglašava rukovodstvo ove zdravstvene ustanove.

Posjeta delegacije iz Šangaja organizovana je povodom otvaranja Inovacionog centra za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini, koji su zajednički osnovali Univerzitet u Banjaluci i Šangajski univerzitet za medicinu i zdravstvene nauke.