latinica  ћирилица
24/08/2024 |  18:18 ⇒ 18:21 | Autor: RTRS

Bjelica negirao optužbe Baševića

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica negirao da danas informacije koje je iznio poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i direktor Šumskog gazdinstva"Romanija" Strahinja Bašević, da će kako je naveo pripadnici Agencije za istragu i zaštitu upasti u ŠG Romanija i njegovu porodičnu kuću, te ga uhapsiti u ponedjeljak i najkasnije sljedeće sedmice uz određivanje pritvora od mjesec dana.
Milovan Bjelica - Foto: RTRS
Milovan BjelicaFoto: RTRS

- Što se tiče hapšenja koje spominje Bašević, što se tiče pretresa i pritvora ja nemam ni sa jednim čovjekom MUP-a kontakt po tom pitanju. Јa nemam ni jednog čovjeka u Tužilaštvu to vam odgovorno tvrdim. U SIPA ja ne znam koga ima, ljudi koji su zaposleni odavde i kojima sam i ja pomogao ali ne rade na tim referatima - rekao je Bjelica.

Istakao je da ne zna odakle toliki strah ako su čisti i odakle ta priča.

- Јa ima neke podatke koji dolaze iz ŠG Romanija i od pojedinih radnika. Imam fotografije o kriminalu velikih razmjera koji se tamo dešava kada je u pitanju nelegalna sječa. Čuo sam da su pojedini šumari suspendovani, da se vode istrage u MUP-u Republike Srpske i da se pojedini pozivaju da daju izjave - rekao je Bjelica.

Pojedini se, dodaje, sigurno plaše odgovornosti.

- Ogroman je kriminal koji se trenutno vrši u šumama. Provjerite koliko je suspendovanih šumara, koliko ih je ostalo bez posla i koliko se predmeta vodi. Pokušava se sada sve zataškati, ali sve je na nadležnim organima da se to utvrdi - rekao je Bjelica.