latinica  ћирилица
25/08/2024 |  14:51 ⇒ 14:52 | Autor: sputniknews.com

Alkaras se povrijedio na treningu: Nisam se osjećao komforno da nastavim

Karlos Alkaras, mladi španski teniser, povrijedio se tokom treninga pred početak Јu-Es Opena i morao je da napusti teren.
Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Iako je u prvi mah zabrinuo navijače, treći reket svijeta kasnije je objasnio da nije zabrinut za svoje učešće na posljednjem Gren slemu u godini.

Veliki peh dogodio se Karlosu Alkarasu koji je tokom treninga sa Franciskom Serundolom izvrnuo skočni zglob.

Odmah poslije toga odlučio je da prekine trening i otišao je sa terena pa su se zbog toga navijači zabrinuli i zapitali da li je povreda ozbiljnije prirode.

Španac je kasnije održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako vjeruje da je sve u redu i da je otišao sa treninga kako ne bi pogoršao situaciju.

- Mislim da je sve u redu. Prekinuo sam trening iz predostrožnosti, nisam se osjećao dovoljno komforno da nastavim s treningom, da ne pogoršam. Prošlo je nekoliko sati, dobro se osjećam, sutra ću probati da opet treniram na 100 odsto i da ne mislim na to - rekao je Alkaras.

Uvjeren je mladi Španac da neće imati problema da igra na Јu-Es Openu.

- Bio sam ljut jer moram da prekinem trening, ali nisam nijednog trenutka bio zabrinut za učešće na Јu-Es Openu. Sutra ili prekosutra ću biti na 100 odsto - zaključio je Alkaras.

U prvom kolu posljednjeg Gren slema u sezoni treći reket svijeta igraće protiv Australijanca Li Tua.