latinica  ћирилица
25/08/2024 |  13:33 | Autor: Agencije

Potencijalni rivali Zvezde tokom evropske jeseni

Fudbaleri Crvene zvezde u srijedu od 21 časa igraju revanš meč plej-ofa za Ligu šampiona, u kome će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Bode Glimt.
Crvena Zvezda (foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg) -
Crvena Zvezda (foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bg)

Crveno-bijeli će pred svojim navijačima juriti zaostatak od jednog gola iz Norveške, a koji god da ishod ovog susreta bude jasno je da će ekipa Vladana Milojevića ove jeseni igrati minimalno u Ligi Evrope.

Navijače Zvezde nakon revanša sa Bodeom sigurno očekuje još osam evropskih utakmica, budući da je i Liga Evrope, baš kao i Liga šampiona, izmijenila format takmičenja.

Tako će se u Beogradu umjesto dosadašnje tri utakmice igrati četiri, koliko će biti i gostovanja i to sve protiv osam različitih ekipa. U slučaju plasmana u Ligu šampiona, Zvezda bi rivale na žrijebu čekala iz četvrtog šešira, dok bi u Ligi Evrope bili svrstani u treći šešir.

Evo kako bi ti šeširi izgledali u zavisnosti od takmičenja u koje se plasira šampion Srbije.

Liga šampiona:
Šešir jedan: Real Madrid, Mančester siti, Bajern Minhen, PSŽ, Liverpul, Inter, Borusija Dortmund, RB Lajpcig i Barselona. Šešir dva: Bajer Leverkuzen, Atletiko Madrid, Atalanta, Јuventus, Benfika, Arsenal, Klub Briž, Šahtjor i Milan.

Šešir tri: Fejenord, Sporting Lisabon, PSV, Lil, Dinamo Zagreb, Јang Bojs (ako prođe kvalifikacije) i Seltik.

Šešir četiri: Slovan (ako prođe kvalifikacije), Monako, Sparta Prag (na korak do plasmana), Aston Vila, Bolonja, Đirona, Štutgart, Šturm Grac i Brest.

Šešir jedan: Roma, Mančester junajted, Porto, Ajaks (na korak do plasmana), Glazgov Rendžers, Ajntraht Frankfurt, Lacio, Totenhem i Real Sosijedad.

Šešir dva: Az Alkmar, Braga (ako se plasira iz kvalifikacija), Olimpijakos, Slavija Prag (bliža od Lila da ispadne iz plej-ofa za Ligu šampiona), Lion, PAOK, LASK (ako se plasira) i Fenerbahče.

Šešir tri: Makabi Tel Aviv, Ferencvaroš (ako izbaci Borac), Karabag, Molde, Plzen, Union, Dinamo Kijev i Ludogorec.

Šešir četiri: Midtjiland (ako ispadne iz kvalifikacija za LŠ), Malme (ako ispadne iz kvalifikacija za LŠ), Atletik Bilbao, Hofenhajm, Nica, APOEL (ako prođe kvalifikacije), Anderleht, Tvente i Bešiktaš (ako prođe Lugano).

Iz svakog šešira biće izvučena po dva tima, a kasnije će u grupnoj fazi osam ekipa imati po jedan međusobni duel.