latinica  ћирилица
26/08/2024 |  07:39 ⇒ 09:20 | Autor: RTRS

Vujičić: Proširenjem aerodroma u Sarajevu ugroženi građani Istočne Ilidže (VIDEO)

Odobravanjem da se na području opštine Istočna Ilidža izvode radovi na proširenju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ugrozilo je građanje te opštine, rekao je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić gostujući u Јutarnjem programu.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

- Sam proces je vođen netransparentno i za nas je bitno da se pronađe rješenje jer će nakon proširenja aerodroma građani Ulice Vasilja Grđića imati onemogućenu i otežanu putnu komunikaciju. Ulica će biti u potpunosti zatvorena - dodao je on.

Smatra da je potrebno da se alarmiraju sve intitucije u Srpskoj kako bi se probem riješio.

- To pitanje je trebao da pokrene načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, a ne ja. Njegova obaveza je bila da kaže šta se dobija proširenjem aerodrom - poručio je Vujičić.

Poručio je da opština ne dobija ništa, čak naprotiv samo pravi probleme građanima Istočne Ilidže.

On je naglasio da je posebno problematična činjenica da je riječ o aerodromu kao posebno štićenom objektu i da njegovo proširenje ugrožava suverenitet Republike Srpske na tom prostoru.

- Ova odluka je donesena netransparentno i bez konsultacija sa relevantnim opštinskim i republičkim institucijama i građanima Istočne Ilidže - poručio je Vujičić.