latinica  ћирилица
26/08/2024 |  11:41 ⇒ 12:34 | Autor: SRNA

Na teritoriji Srbije za dan gašeno skoro 200 požara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je Sektor za vanredne situacije u posljednja 24 časa imao 220 intervencija na teritoriji Srbije, od čega je bilo 198 požara.
Vatrogasci, Srbija (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Vatrogasci, Srbija (Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

Dačić je naveo da se sumnja da dolazi do namjernog podmetanja požara, jer policajci koji su na terenu pronalaze flaše sa benzinom.

- Ima i paljenja strnjišta i svega ostalog, što se na selu godinama i decenijama radi - rekao je Dačić Televiziju "Pink".

On je odao priznanje vatrogascima i dodao da su ih ozbiljno pogodile neistinite priče pojedinih opozicionih medijada se vatrogasci nisu javljali sat vremena na poziv povodom požara u Novom Sadu, u kojem je stradala šestočlana porodica.

Dačić je najavio da se krajem ove sedmice očekuje izručenje Јovana Cvetića iz Grčke, jer je ta država odlučila da uvaži zahtjev Srbije, a ne Hrvatske, koja je tražila izručenje.

- Cvetića Hrvatska potražuje zbog navodnih ratnih zločina. Mi smo isto tako raspisali potragu, poternicu za njim, kako bi mogao da bude izručen nama - rekao je Dačić i zahvalio Grčkoj što je izašla u susret zahtevu Srbije.

On je istakao da će zbog početka nove školske godine više od 2.000 policajaca biti u školama, i to ne samo zbog fizičke bezbjednosti đaka i nastavnika, nego i kada je riječ o događajima ispred škole i oko škole, a naročito kada je riječ o narkoticima.

Dačić je najavio da će početkom septembra posjetiti Kinu, gdje će imati sastanke sa njihovim ministrom i potpisati važne sporazume.