latinica  ћирилица
27/08/2024 |  11:19 | Autor: SRNA

U sudaru dva kamiona i dva automobila petoro povrijeđenih

Petoro ljudi povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi u Živinicama u kojoj su učestvovala dva teretna vozila, dva automobila i žena koja je išla pješke, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Svih petoro povrijeđenih u jučerašnjoj nezgodi zadobilo je lakše povrede, ali je jedan od njih čiji su inicijali R.S. /70/ zadržan na bolničkom liječenju na Klinici za hirurgiju pri Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovali su kamion "sitroen" kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali S.B. /43/ iz Barica kod Živinica, automobili "audi" koji je vozio A.Š. /25/ iz Živinica, "škoda" kojom je upravljao E.B. /49/ iz Gornjih Dubrava, kamion "skania" sa priključnim vozilom za čijim je volanom bio A.B. /37/ iz Zenice i žena E.Č. /57/ iz Živinica koja je išla pješke.

Ljekarska pomoć u Domu zdravlja Živinice ukazana je vozaču kamiona S.B. i automobila "audi" A.Š, te saputnicima iz vozila M.S. /74/, R.S. /70/ iz Živinica i pješakinji E.Ć, odakle su upućeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla.