latinica  ћирилица
27/08/2024 |  15:05 ⇒ 15:07 | Autor: SRNA

U srijedu umjereno oblačno s lokalnim pljuskovima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok su lokalni pljuskovi i grmljavina mogući poslije podne u većem dijelu zemlje.
Oblačno i sunčano - Foto: RTRS
Oblačno i sunčanoFoto: RTRS

Ujutru je uz rijeke i po kotlinama moguća prolazna magla. Tokom prvog dijela dana promjenljivo oblačno uz sunčane periode, na sjeveru sunčanije.

Poslije podne vrlo toplo uz razvoj oblaka u brdsko-planinskim predjelima od jugozapada ka istoku koji će se širiti ka jugu, te usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Lokalno su moguće i nepogode u vidu obilnijih padavina i pojava grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveru su mogući lokalni razvoji koji će usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Uveče prestanak padavina i razvedravanje.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Јutarnja temperatura vazduha od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 37 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim, zapadnim područjima su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.