latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:08 | Autor: SRNA

Bez podrške za Izvještaj o radu Ministarstva komunikacija u Savjetu ministara

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas prihvatila Izvještaj o radu Savjeta ministara za prošlu godinu u dijelu koji se odnosi na rad Ministarstva komunikacija i transporta, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine.
Predstavnički dom PS BiH - Foto: SRNA
Predstavnički dom PS BiHFoto: SRNA

Komisija je usvojila Izvještaj o finansijskom poslovanju i Programski izvještaj BHRT-a za 2023. godinu, te primila k znanju ovogodišnji Programski plan i Finansijski plan BHRT-a.

Na sjednici je usvojen zaključak kojim se od Upravnog odbora BHRT-a traži da u što kraćem roku Komisiji dostavi informaciju o radu za prošlu godinu u određenim segmentima.

U vezi sa materijalom Istraživačkog sektora Parlamentarne skupštine BiH pod nazivom "Cijene usluga telekom operatera u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji", Komisija je od Regulatorne agencije za komunikacije BiH zatražila pisano izjašnjavanje o ovom materijalu.

Zbog odsustva predstavnika predlagača, Komisija je sa dnevnog reda sjednice skinula Informaciju Instituta za metrologiju BiH.