latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:17 | Autor: SRNA

Vujičić: Božović uhvaćen u laži, odali ga partneri iz FBiH

Uprkos činjenici da, Marinko Božović, još uvijek aktuelni načelnik Istočne Ilidže, danima tvrdi da nema ništa sa proširenjem aerodroma na teritoriju Republike Srpske i odgovornost nevješto prebacuje na republičke i gradske institucije danas je uhvaćen u laži, a demantovali su ga upravo njegovi partneri iz Federacije BiH zahvalivši se na podršci i saradnji, izjavio je poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Miroslav Vujičić.
Miroslav Vujičić - Foto: RTRS
Miroslav VujičićFoto: RTRS

Vujičić, koji je pitanje proširenja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i stavio u fokus javnosti, pozvao se na saopštenje Uprave preduzeća Aerodrom Sarajevo u kojem se, između ostalog, zahvaljuju "lokalnoj zajednici Istočna Ilidža na razumijevanju i pružanju podrške rastu i razvoju Aerodroma, a s ciljem prosperiteta cijele BiH".

Dakle, kaže Vujičić za Srnu, jasno je da je aktuelno rukovodstvo opštine na čelu sa Božovićem podržavalo i podržava proširenje aerodroma i svi pokušaji prikrivanja padaju u vodu.

Vujičić je zaključio da je ovakva praksa otimanja teritorije i ugrožavanja građana Istočne Ilidže i Republike Srpske nedopustiva, te da će u punom kapacitetu koji ima kao poslanik i funkcioner SNSD-a stati protiv projekta proširenja aerodroma zajedno sa institucijama Republike Srpske i grada Istočno Sarajevo.

- Ovakva praksa otimanja teritorije Republike Srpske koja je direktno usmjerena protiv naših građana je nedopustiva. Posao i zadatak načelnika opštine jeste da zaštiti opštinu i stanovnike što Božović nije učinio. Štaviše, stavio se na stranu interesa Federacije, Majkla Marfija i SAD, i još je imao obraza da izgovori gomilu neistina. Iako to nije moj zadatak iskoristiću sve kapacitete koje imam i kao poslanik, i kao funkcioner najjače političke partije u Republici Srpskoj da u saradnji sa gradskim i republičkim institucijama stopiramo ovaj sramni projekat i zaštitimo našu teritoriju i naš narod - poručio je Vujičić.