latinica  ћирилица
28/08/2024 |  16:45 ⇒ 16:47 | Autor: SRNA

Šulić: Dolazak "Zvezde" na Јahorinu znači više gostiju iz Srbije i regiona

Turistička ponuda Republike Srpske razvija se i kroz sport i dolazak beogradskog Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" na Јahorinu značiće još više turističkih posjeta iz Srbije i regiona, ocijenio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

- Mnogo nam znači kada "Crvena zvezda" odigra bilo koju utakmicu u bilo kojem sportu u Republici Srpskoj i "Zvezda" će uvijek imati podršku iz Republike Srpske - naglasio je Šulić i dodao da je primarni cilj Ministarstva razvijanje svih vrsta turizma.

Predsjednik Košarkaškog kluba "Јahorina" sa Pala Nedeljko Elek istakao je da je večerašnji prijateljski meč između košarkaških klubova "Јahorina" iz Pala i beogradske "Crvene zvezde" u duhu odluka Svesrpskog sabora o saradnji Republike Srpske i Srbije.

- Mislim da će biti dobra utakmica. Borićemo se i svi ćemo uživati. Pozivam sve naše sugrađane da prisutvuju večeras utakmici. Nisam mogao da pretpostavim koliko ljudi vole "Zvezdu", zvali su me iz svih krajeva Srpske, dvorana je mala i neće biti dovoljno mjesta, a ja nisam bio svjestan veličine ovog događaja - rekao je Elek novinarima na Јahorini.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i inicijator večerašnje utakmice Damjan Škipina istakao je da je ovaj meč svojevrstan poklon igračima i navijačima Košarkaškog kluba "Јahorina" sa Pala nakon plasmana u Premijer ligu BiH.

- Razgovarali smo na koji način nagraditi naš klub i navijače i bila je ideja da se dovede "Partizan", a ja kao navijač "Zvezde" rekao sam da dovedemo "Zvezdu" - rekao je Škipina.

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin naglasio je da ovaj prijateljski meč pokazuje da nema granica među Srbima i da je u Deklaraciji Svesrpskog sabora navedeno da su Srbi nedjeljiv narod, koji sve dijeli i ima zajedničke vrijednosti.

- Zahvalnost "Crvenoj zvezdi" što je pokazala da su joj Srbi uvek na prvom mestu, bez obzira gde živeli i da je klub kojim svi Srbi mogu i treba da se ponose - naglasio je Vulin.

Ministar omladine i sporta Srbije Zoran Gajić istakao je da je ovo ministarstvo dalo nalog svim sportskim savezima u Srbiji da svojim pandanima u Republici Srpskoj pruže ruku, kao i da organizuju zajedničke aktivnosti.

- Da bratime klubove, da zajedno prave kampove, selektiraju djecu, da prave trenerske seminare i da jedni druge posjećuju i igraju prijateljske utakmice i turnire - naveo je Gajić.

On je podsjetio da su se seniorske odbojkaške reprezetancije sedam puta spremale za velika takmičenja na Palama, te da su na svim tim takmičenjima osvajali medalje.

Sportski direktor "Crvene zvezde" Milan Dozet rekao je da se klub rado odazvao pozivu, te izrazio nadu da će gledaoci uživati u večerašnjem meču.

- Kao neko koji je živio u Republici Srpskoj četiri godine i igrao, znam koliko ovakve stvari i "Crvena zvezda" znači našem narodu ovdje - istakao je Dozet.

U Sportsko-poslovnom centru "Peki" u 18.00 časova biće odigrana prijateljska utakmica između dva košarkaška kluba. Utakmica će se odigrati povodom Dana i krsne slave opštine Pale Uspenja Presvete Bogorodice.

Košarkaški klub "Crvena zvezda" šampioni su regionalne ABA lige, osvajači Prvenstva i Kupa Srbije, te redovni učesnici Evrolige.

Paljanski košarkaši su šampioni Republike Srpske i takmičiće se u Premijer ligi BiH.