latinica  ћирилица
29/08/2024 |  14:16 | Autor: RTRS

U Doboju izložba "Dresovi sportskih asova" (FOTO)

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić otvorila je danas u Doboju izložbu "Dresovi svjetskih asova" vlasništvo Borisa Vrhovca iz Banjaluke, koja je organizovana kao prateći program 55. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2024".
Izložba dresova rukometnih asova u Doboju - Foto: RTRS
Izložba dresova rukometnih asova u DobojuFoto: RTRS

Izloženo je više od 70 dresova.

Posebno mjesto na izložbi zauzima dio posvećen Danijelu Šariću, legendarnom rukometašu iz Doboja.

Izložba je otvorena za sve posjetioce turnira.

Čabrićeva je rekla da su građani Doboja, kao i svi gosti učesnici turnira, u prilici da vide nešto istorijsko, odnosno dresove koje su nosili ljudi koji su obilježili, odnosno upisali su se u sportsku istoriju.

- Moram reći da je zahvalnost za ovaj Turnir velika, osim predsjedniku Republike Srpske, našem gradonačelniku koji je pokazao razumijevanje, i naravno Danijelu Šariću koji je svoj svjetski kredit uložio u grad Doboj, pa smo građani grada Doboja i moja malenkost neizmjerno zahvalni na tome - rekla je Čabrićeva.

Foto: RTRS

Vrhovac je rekao da se kolekcionarstvom bavi od 1987. godine, a u Doboju je u skladu sa dešavanjem izložio oko 70 dresova rukometnih asova iz različitih epoha, iz svoje kolekcije od ukupno 1.300 autentičnih dresova raznovrsnih sportova.