latinica  ћирилица
29/08/2024 |  12:55 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Predstava "Bio jednom jedan lav" osvojila Peking

Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Bio jednom jedan lav", u režiji Nikole Bundala, osvojila je veliku nagradu u takmičarskom programu 13. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Pekingu.
Velika međunarodna nagrada Dječijem pozorištu Republike Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
Velika međunarodna nagrada Dječijem pozorištu Republike SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

Kako se i dalje zbog prevencije korone, a sve do 2025. godine, u Kini ne organizuju manifestacije sa izvođačima "uživo", snimak predstave "Bio jednom jedan lav" emitovan je 12. avgusta. Broj pregleda i zainteresovanosti kineske publike za banjalučku predstavu iznosio je 322.000 klikova, zbog čega je Dječijem pozorištu dodijeljena Nagrada za međunarodni izvanredni onlajn nastup.

Festival u Pekingu je trajao od 12. jula do 18. avgusta i učestvovalo je osam internacionalnih pozorišta i trinaest pozorišta iz Kine, a u organizaciji Nacionalnog teatra za djecu Kine i pod pokroviteljstvom Državnog Ministarstva kulture Kine.

Nikola Milaković, Đorđe Јanković, Zorana Šuman i Svjetlana Andrić svojom igrom oduševili su i kineske mališane i stručni žiri, zbog čega se predstava "Bio jednom jedan lav" s razlogom smješta u najuspješnije projekte u istoriji Dječijeg pozorišta Republike Srpske.